5. Bomberbot: Ohjelman kulku ja Offline tason luonti

TUNNIN ALUKSI JAETAAN PALKINNOT ENITEN TEHTÄVIÄ TEHNEELLE!

  1. Alisa 165
  2. Juuso 162
  3. Vilma 146

 

Kertaus – Ohjelman kulku:
Tehdään Oppitunti 10 –  Ohjelman kulku, jossa kerrataan tähän asti opittuja käskyjä Bomberbotissa!
Jos olet tämän tehnyt jo kotona, niin voit jatkaa omatoimisesti jatkokurssin tehtävillä..

Avataan tietokoneet:

  1. Avaa internet selain
  2. Etsi Bomberbotin sivusto, ja kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella (ensimmäinen sana rauski sitten alaviivan jälkeen etunimi ja sukunimen ensimmäinen kirjain).
  3. Avaa Bomberbotista Ohjelman kulku ja tee tehtävät.

   

Luodaan oma Offline- taso:
Omien ohjelmien koodamiseen liittyy myös suunnittelua siitä, miten ohjelman tulisi toimia. Suunnitelma on hyvä laatia esim. paperille tai tiedostoon sen lisäksi, että se on omassa päässä. Myös testaaminen kuuluu koodaustyöhön. Valmis koodattu ohjelma pitää aina testata eli kokeilla sen toimivuus. Tänään harjoittelemme suunnitelman tekemistä paperille ja myös testaamme sitä kaverin kanssa.
Bomberbotissa oman ohjelman tekeminen tarkoittaa, että tehdään oma taso. Tänään suunnittelemme jokainen oman tason paperille (=Offline taso). Tasot testataan paperilla parin kanssa siten, eli kumpikin pari yrittää ratkaista toisen suunnitteleman tason.

Katsotaan esitysdiat_11.ppt

Esimerkki tason suunnitelmasta:

Jaan teille ohjeet ja materiaalit tason tekemiseen. Kun tehtävä valmis, niin se testataan parin kanssa. Lopuksi voitte liimata tason palaset pohjaan kiinni ja palauttaa tason koodiopelle. Jokainen saa Offline tason- suunnitelmasta koodiopelta arvosanan, jolla voi olla pieni vaikutus matematiikan arvosanaan!